Босът на Бърнли Шон Дайш бе горд от футболистите си, които сензационно победиха Ливърпул с 1:0 на „Анфийлд“ и спряха серията на съперника от 68 поредни домакинства в първенството без загуба. 

Победата за Виненочервените бе първа в Мърсисайд от 46 години, като тимът показа забележителна защита, а с трите точки Бърнли се отдалечи на 7 от опасната зона. 

„Понякога може и да ни липсва талант, но никога вяра. Когато сме правилно подредени, организирани и единни, а момчетата си помагат и правят основните неща в играта, тогава можеш да намериш път към победата. Очаква ни още много работа, но този резултат ни поставя в много по-добра позиция“ каза Дайш. 

„Старанието и усърдността ни бяха отлични, както и желанието и отдадеността на всички, тъй като трябваше да се защитаваме като отбор още от самото начало“ изтъкна наставникът, чийто тим измъкна равен 1:1 при предишното си гостуване на „Анфийлд“, а също така и през 2017-а.

„Постигнахме две равенства в предишните 3 години на този стадион, но това не означаваше, че ще спечелим сега. Ние обаче играхме със своя стил, бяхме ефективни и направихме всичко необходимо, за да победим. С Юрген се скарахме, но това е нормално. Все пак сме мениджъри, които искат техния тим да спечели“ каза още той.