Лоши новини за Лестър. Тимът ще трябва да се оправя без голмайстора си Джейми Варди за известно време, тъй като ще се наложи футболистът да претърпи оперативна намеса. 

Нападателят, който има 11 гола  от началото на сезона във Висшата лига, ще пропусне няколко мача заради операция от херния, след като от известно време има този проблем. 

„Джейми Варди ще отсъства няколко седмици. През последните месеци внимавахме много за състоянието му и той се справяше отлично, въпреки проблема. Сега преценихме, че е подходящ момент за тази лека интервенция и той няма да играе за известно време, което не мисля, че ще е много дълго“ заяви мениджъът Брендън Роджърс. 

Той не уточни колко точно време няма да играе Варди, но вероятно става въпрос поне за 3-4 седмици. Лисиците обаче не планират да привличат негов заместник, тъй като разполагат с намиращия се в отлична форма Джеймс Мадисън, както и с Харви Барнс, Айосе Перес и Келечи Ихеаначо. 

Лестър е само на 2 точки от лидера Манчестър Юнайтед и са сериозно претенденти за място в Топ 4. Надеждите са, че Варди ще бъде на линия или в средата на февруари или към края на следващия месец.