Уест Хям се договори с Манчестър Юнайтед за привличането на Джеси Лингард под наем до края на сезона. 

Футболистът ще премине медицинските тестове в Манчестър, след което ще пътува за Лондон, за да завърши преминаването си при Чуковете. Ако всичко е наред той ще бъде на линия още за мача с Ливърпул в неделя. 

Лингард остана извън сметките на Оле Гунар Солскяер през сезона, като не записа нито едно участие в първенството и логично искаше да напусне, за да може да подобри формата си. Норвежецът е бил против раздялата заради натоварената програма на отбора, но Джеси е бил напълно категоричен в решението си. 

Нюкасъл и Уест Бромич също са искали да привлекат футболиста, който обаче е предпочел да премине в доста по-силен тим, след като Уест Хям се справи отлично до момента. 

Очаква се лондончани да платят над 3 милиона паунда за играч, като в тази сума влизат сумата за наема, както и заплатата на офанзивния футболист. Лингард има договор с Ман Юнайтед до 2022-а, но най-вероятно след края на сезона ще бъде продаден. 

Друг, към когото има сериозен интерес, е Брандън Уилямс, който също има потенциал, но понастоящем няма как да се пребори за повече игрови минути при Червените дяволи.