Без талисмана си Хари Кейн, който ще пропусне известен период от време поради контузия, Тотнъм игра слабо и падна с 0:1 при гостуването си в Брайтън. 

Южняците бяха по-добрият от двата тима и заслужено стигнаха до първия си домакински успех, като подобриха актива си до 21 точки, на 7 от зоната на изпадащите. 

Шпорите остават 6-и с 33, а Жозе Моуриньо определено ще бъде бесен заради слабата игра и липсата на креативност, след като първата добра възможност за отбора дойде чак в 75-ата минута, но Роберт Санчес спаси опита на Карлос Винисиус. 

Иначе Гарет Бейл започна на мястото на Кейн, но Чайките натиснаха още от първите минути и още в 4-ата Паскал Грос удари греда при една добра атака. 

В 17-ата играчите на Брайтън разиграха много добре, като Мак Алистър изведе Грос зад защитата, който върна към Леандро Тросар и той отбеляза с удар в близкия ъгъл. 

В последните минути Аарън Конъли пропусна да реши всичко, когато почти на празна врата не успя да реализира след страхотна намеса на Алдевайрелд. Това обаче не се оказа фатално и победата остана за домакините.