Саутхемптън допусна нова загуба във Висшата лига, като след  поражението с 0:9 от Манчестър Юнайтед сега отстъпи с 2:3 при гостуването си в Нюкасъл. 

Светците играха почти цяло второ полувреме с човек повече, а в последните около 15 и с двама повече, но и това не им помогна и регистрираха пето поредно поражение, като остават с 29 точки. Свраките имат 25.  

Нюкасъл започна силно и Калъм Уилсън вкара ранен гол, който обаче бе отменен поради засада. В 16-ата минута обаче Ален Сен-Максимен нахлу в наказателното поле отляво и намери дебютиращия за домакините Джо Уилок, който нямаше как да пропусне. 

В 25-ата минута ужасната седмица за Ян Беднарек продължи, след като защитникът на Саутхемптън си вкара нов автогол. Той опита да блокира удар на Мигел Алмирон, но не уцели добре топката и я прати в собствената си врата. Новото попълнение на Светците Такуми Минамино обаче, бързо върна интригата, след като от малък ъгъл стреля мощно под напречната греда. 

Малко след това голмайсторът на домакините Калъм Уилсън напусна поради контузия, но в добавеното време на първата част Алмирон отне от Бъртранд, напредна и направи 3:1 с удар от границата на наказателното поле. 

Джеймс Уорд-Праус обаче реализа ново попадение за Саутхемптън скоро след паузата, когато отбеляза с отличен пряк свободен удар от около 30 метра. Това бе наистина страхотен гол. Почти веднага след това нещата за домакините се усложниха още, след като Джеф Хендрик бе изгонен за втори жълт картон. 

Дани Ингс удари гредата след добър удар, а след това попадение на Че Адамс бе отменено поради засада. Контузия на Фабиан Шер остави домакините с 9 души за последните около 15 минути, но гостите стигнаха само до едно положение, когато удар на Ингс бе избит пред голлинията от Айзък Хейдън и така Свраките запазиха победата. 

В другия мач Брайтън продължи серията си без загуби, правейки 1:1 на терена на Бърнли и вече в 5 поредни мача е без загуба. Люис Дънк даде аванс на Чайките след удар с глава през първото полувреме, но Йохан-Берг Гудмундсон изравни след добавка след почивката. Брайтън е с 25 точки, а Виненочервените с 23.