Хари Кейн се завърна в игра и вдъхнови Тотнъм да се завърне на победния път, спирайки серията си от 3 поредни загуби във Висшата лига. 

Голмайсторът изненадващо започна като титуляр и вкара първия гол при успеха над Уест Бромич Албиън с 2:0 в 23-ия кръг на първенството. 

Очакваше се Кейн да пропусне и този двубой или в най-добрия случай да влезе от пейката, но той стартира от първата минута и до почивката удари греда и пропусна още две отлични ситуации, за да отбележи. 

В 54-ата минута обаче, Пиер-Емил Хойберг го изведе отлично и нападателят преодоля Сам Джонстън с нисък удар в далечния ъгъл, за да вкара 13-ия си гол в първенството. Така той изравни Боби Смит в класацията на най-добрите реализатори на Шпорите, като и двамата имат по 208 попадения. 

Само 4 минути след това Кейн подаде на Лукас Моура, който пък от своя страна изведе отлично Хюн Мин Сон и кореецът реализира втория гол, спирайки серията си от 6 поредни мача без попадение. 

До края две попадения на Диане за Уест Бромич бяха отменени поради засада, но Дроздовете така или иначе не направиха много в предни позиции и остават 19-и с 12 точки. Тотнъм пък вече има 36 и продължава битката за Топ 4.