Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн съсипа Ливърпул от критики и нарече играчите „лоши шампиони“ след вчерашното срамно 1:4 от Манчестър Сити. 

Червените продължават да затъват, като имат 27 точки по-малко в сравнение с миналия сезон след 23 мача и дори позицията им в Топ 4 изглежда застрашена. 

„За мен те са лоши шампиони. Може да кажете, че случилото се е случайност, че сезонът е особен, но в крайна сметка вие ста шампионите, вие  сте Ливърпул! С такова представяне ще чакате още 30 години преди отново да спечелите титлата“ избухна Кийн. 

„Юрген Клоп каза, че краката на вратаря били студени. Това е нещо ново, но и поредно оправдание, а всичко продължава по един и същи начин. Дори и срещу Брайтън те изглеждаха зле. Можеш да загубиш мач, но по определен начин“ добави той. 

„Мисля, че те повярваха твърде много в ореола, който получиха от  предишните 1-2 сезона. Успокоиха се твърде много и играят с грешната настройка. След като станаха шампиони миналата година не чух никой от играчите да казва „можем ли да го направим отново“. Именно това е ключът. Сега те говорят, че целта е място в топ 4. Мнозина изтъкват, че им липсват играчи. Да, но и Манчестър  Сити бе без двама топ-футболисти  - Де Бройне и Агуеро, а Ливърпул имаше най-добрите си нападатели на разположение“ категоричен бе ирландецът.