Евертън стигна 1/4финалите за ФА Къп, след като надви Тотнъм с 5:4 в голово шоу след продължения на „Гудисън Парк“. 

Двубоят предложи много емоции и обрати, като в крайна сметка триумфът бе за домакините. 

Давинсон Санчес откри за Шпорите още в 3-ата минута, когато след  корнер се разписа с глава, а след това повече от половин час гол нямаше. 

В 36-ата минута обаче, Доминик Калвърт-Люин стреля силно, топката бе насочена в Юго Лорис, който обаче не успя да я избие добре и това означаваше равенство. 

Докато се усетят лондончани Карамелите вкараха отново. Ричарлисон се разписа с нисък удар от около 18-19 метра, за да дойде и 43-ата минута, когато Хойберг неволно препъна Калвърт-Люин и това бе дузпа. Гилфи Сигурдсон бе прецизен от бялата точка. 

Това обаче не бе всичко, защото в добавеното време на първото полувреме Ерик Ламела направи двойно със Сон и вкара с удар от малък ъгъл, за да върне надеждите на Тотнъм. 

В 57-ата минута Шпорите стигнаха до 3:3, когато след нов корнер отново Санчес бе на точното място и отблизо реализира изравнителния гол. 

Мърсисайдци обаче си върнаха преднината в 69-ата минута, когато Сигурдсон изведе Ричарлисон, който реализира с удар в близкия ъгъл, при който Лорис пак можеше да се справи по-добре. 

Гостите натиснаха и усилията им бяха възнаградени. В 83-ата минута след изчистен корнер, Сон се измъкна от Том Дейвис и центрира брилянтно с левия крак, а на далечната греда от близко разстояние влезлият от пейката Хари Кейн изравни за 4:4! Така той изпревари Боби Смит и вече има 209 гола за Шпорите, като повече от него има само Джими Грийвс – 266. 

Мачът влезе в продължения и в 97-ата минута Бернард взаимодейства със Сигурдсон, след което сам завърши с точен удар и прати Карамелите напред в турнира.