Жозе Моуриньо обяви, че е изненадан от поредната контузия на Гарет Бейл, който снощи дори не бе в групата при драматичната загуба с 4:5 о т Евертън за ФА Къп. 

Португалецът изрази разочарованието си от играта в защита на Шпорите и неочаквано коментира, че не е очаквал травмата на уелсеца, въпреки че през последните години той непрекъснато се контузва. 

„В понеделник останаха изненадан, когато той поиска да мине тестове заради мускулен проблем и не тренира. Във вторник тренира с нас, но след това поиска да се готви самостоятелно и затова не бе тук. Изпитва дискомфорт и не става въпрос за ясна контузия. Просто не е готов на 100%, но съм изненадан“ обясни Моуриньо, който остана крайно недоволен от играта на отбора си в дефанзивен план. 

„Хареса ми как играхме, когато притежавахме топката, но лошата игра в защита бе разочароваща. Вкарахме 4 гола, което не бе достатъчно. Имаше периоди, в които доминирахме, но след това от серия грешки получавахме голове, както стана в края на първото полувреме. Борихме се до последно, но не успяхме да компенсираме неточностите в защита“ добави португалецът, чийто тим навакса пасив от 1:3 и 3:4, но загуби след попадение в продълженията.