Въпреки голямата неустойка, която би получил ако бъде уволнен, Жозе Моуриньо вече е фаворит на букмейкърите за това да бъде следващият мениджър, на когото ще бият шута във Висшата лига. 

Тотнъм се намира в много лоша серия с 5 загуби в 6 мача и макар и португалецът да твърди, че криза няма, а просто лош период, статистиката показва, че той е с най-лошите показатели начело на лондончани в сравнение с предишните четирима мениджъри – Хари Реднап, Тим Шърууд, Андре Вилаш-Боаш и Маурисио Почетино. 

При Специалния Шпорите са спечелили едва 46% от мачовете си във Висшата лига или по 1,62 точки на двубой. Следва Реднап – 49% победи и 1,74 точки, Вилаш-Боаш – 54% спечелени мачове и 1,83 точки на двубой, Поч – 56% и 1,89 и Шърууд – 59% и 1,91, като последният все пак е водил отбора само в 22 мача. 

Коефициентът за преждевременно освобождаване на Моуриньо бе понижен от 3,5 на 2,3, което със сигурност е неприятно. След него са Рой Ходжсън и Стив Брус с по 3,5, сле като Кристъл Палас и Нюкасъл записват загуба след загуба, а Юрген Клоп е с коефициент 5,5 предвид ужасните седмици за Ливърпул.