В Тотнъм вече имат набелязан наследник на Жозе Моуриньо, ако португалецът не успе да спре пропадането на лондончани. 

Пет загуби в последните 6 мача показаха, че Шпорите не вървят добре и въпреки твърденията на Специалния, че криза няма бъдещето му е поставено под въпрос. 

Той вече е фаворит на букмейкърите да бъде следващия уволнен мениджър, а „Телеграф“ твърди, че ако се стигне до подобво действие, от клуба ще опитат да наемат наставника на РБ Лайпциг Юлиан Нагелсман. 

Счита се, че следващите 2 седмици ще бъдат ключови за бъдещето на Моуриньо. Тотнъм играе първо с австрийския Волсбергер в реванша от Лига Европа, който е протоколен, а след това среща Бърнли, Фулъм и Кристъл Палас, които трябва да бъдат задължително победени. 

Нагелсман е на първо място в списъка за потенциални заместници на Моуриньо, но РБ Лайпциг няма лесно да се раздели с него, след като миналия месец от клуба са отхвърлили предложение от Челси. Това може и да даде още известно време на португалеца, на когото обаче е ясно, че ако не последва подобрение е твърде вероятно да загуби работата си. 

Счита се, че президентът Даниел Леви все още подкрепя Жозе, но също е наясно, че отборът се нуждае от серия победи в опит да се намеси в битката за топ 4 отново.