Жозе Моуриньо засипа с похвали Деле Али, когото доскоро критикуваше сериозно, след силното представяне на футболиста вчера. 

Халфът отбеляза гол със страхотна задна ножица и добави асистенция при победата над Волфсбергер с 4:0 в реванша от 1/16финалите на Лига Европа. 

Деле Али бе замразен от Моуриньо и сериозно бе спряган за трансфер, но в крайна сметка остана при Шпорите и може да се окаже неочакван жокер за финалната част от кампанията. 

„За гола просто няма какво да се каже, тъй като всички го видяха, а и той ще бъде гледан още дълго време. За мен обаче, много по-важно е цялостното му представяне във всеки аспект на играта, а той се представи наистина много силно“ заяви португалецът. 

„Разбира се, че му липсва игрови ритъм и не е свеж, като след 55-60 минута се получи спад в играта му. Това обаче е нормално при контузиите и това, че не е тренирал дълго време. При положение обаче, че имаме мачове на всеки 3 дни и Деле да е на това ниво, е наистина страхотно“ добави той. 

Али със сигурност ще бъде опция за мачовете от Висшата лига, където Тотнъм е с 5 загуби в 6 срещи. Жозе отчете и играта на 16-годишния Дейн Скарлет, който се отчете с асистенция при втория гол на Карлос Винисиус. 

„Дейн е фантастичен талант, но не искам да го хваля прекалено. Само ще кажа, че той ще навърши 17 следващия месец и искам той да бъде част от първия отбор през следващия сезон. Много е силен физически, но трябва да остане здраво стъпил на земята“ каза още Жозе.