Жозе Моуриньо засипа с похвали Гарет Бейл, който вчера вкара два гола и направи асистенция, за да вдъхнови Тотнъм за 4:0 срещу Бърнли. 

Шпорите бяха загубили 5 от предишните си 6 мача и в първенството и напрежението върху мениджъра и тима се покачваше, но уелсецът изигра фантастичен мач и осигури триумфа. 

Той не бе използван особено много във Висшата лига, а някои контузии го оставиха отново дълго извън игра, но вчера бе във вихъра си. 

„Гарет изглежда по-добър отвсякога. Понякога хората пишат неща или си ги представят и казват такива, които не са верни. Със сигурност на света няма мениджър, който не би използвал Бейл, ако той е в добро състояние. Сега той наистина изглеждаше и игра страхотно“ заяви Моуриньо. 

„Не става въпрос единствено за двата му гола, а и за физическото му състояние. Сега той вече не е отпуснат. Имаше възходи и падения по отношение на скоростта си, но вече е готов. Много съм радостен за него, но и за отбора, който се нуждаеше от подобен резултат“ добави наставникът. 

„Ние ще продължим да се грижим за него ежедневно, като ще разчитаме и на неговото усещане за собственото му тяло. Разбира се, че с такава игра бих искал да го използвам във всеки мач, но не смятам, че това е възможно. Това е процес и трябва да видим как ще се чувства утре, след това на следващия ден и т.н“ каза още Жозе.