Евертън продължава битката за Топ 4 във Висшата лига, след като постигна важна победа над Саутхемптън с 1:0 у дома. 

За Карамелите успехът бе втори поред и с 43 точки те отново се изравниха с Ливърпул, като изостават на 2 от четвъртия Уест Хям. 

Светците пък продължават да затъват. Те остават с 30 точки, като загубиха за 8-и път в последните си 9 срещи и нямат победа в първенството от успеха срещу Червените от Мърсисайд преди 2 месеца. 

Домакините вкараха още в 9-ата минута, когато Гилфи Сигурдсон изведе Ричарлисон, той заобиколи вратаря Форстър и реализира от малък ъгъл, разписвайки се в трети пореден мач от първенството за Карамелите. 

Мърсисайдци продължиха да играят по-добре и в средата на първата част Майкъл Кийн вкара с глава отблизо, но след намесата на ВАР попадението бе отменено поради засада. 

Гостите се окопитиха, но трудно създаваха голови положения. След паузата Евертън потърси нов гол, но не успя да вкара и след 65-ата минута се прибра да пази резултата. В 84-ата минута Дженепо пропусна да изравни, когато диагоналният му удар мина на сантиметри от вратата, а в 90-ата Пикфорд се намеси решаващо срещу Вестергор, за да запази победата.