Оле Гунар Солскяер се ядоса на информациите във връзка с отсъствието на Давид де Хеа и отрече, че вратарят ще пропусне мачовете на Манчестър Юнайтед до края на месеца. 

Испанецът пропусна равенството 0:0 срещу Кристъл Палас и след това стана ясно, че се е прибрал в родината си, за да бъде с приятелката си Едурне, която очаква дете, което се роди в четвъртък. 

Заговори се, че Де Хеа ще остане в Испания до края на месеца, като за оставащите 6 мача на Юнайтед на неговото място ще бъде Дийн Хендерсън, което обаче ядоса Солскяер. 

„Очаквам Давид да бъде скоро при нас. След като се върне, просто ще спазим препоръките на правителството. Тези истории в пресата обаче, не са честни нито спрямо феновете ни, нито спрямо него. Разрешихме му да се върне в Испания, защото искаше да е с приятелката си и в крайна сметка човешките отношения са по-важни” заяви Оле. 

„Давид бе там за този фантастичен ден за него и семейството му. Не зная кога ще се върне, но няма да отсъства дълго” добави норвежецът, който отново ще разчита на Дийн Хендерсън в дербито с Ман Сити в неделя.