Кошмарът за Ливърпул няма край! Червените продължават да носят неприятни емоции на феновете си, а загубите следват една след  друга. 

Мърсисайдци допуснаха 6-а поредна домакинска загуба във Висшата лига, след като загубиха с 0:1 от Фулъм, като серията от поражение на „Анфийлд“ е абсолютно безпрецедентна! 

Силно първо полувреме донесе решителния гол на Котиджърс, които много добре в тези минути и продължават похода си към спасението, като вече имат 26 точки, колкото и Брайтън, но са с малко по-лоша голова разлика.

Ливърпул пък остава с 43 и шансовете за място в топ 4 намаляха още повече, а сривът е наистина грандиозен. 

Юрген Клоп направи серия промени в състава си като пусна сред титулярите Нико Уилямс, Рийс Уилямс и Нейтънс Филипс в защита, Джеймс Милнър и Наби Кейта в средата на терена, а Джердан Шакири и Диого Жота в нападение. Садио Мане бе резерва, а Роберто Фирмино на бе в групата. 

Първата ситуация бе за домакините, но Жота не успя да стреля както трябва в 6-ата минута. Червените действаха солидно и Салах стреля неточно преди след средата на първото полувреме лондончани да започнат да играят по-добре. 

В 28-ата минута Маджа бе близо до гол, но не успя да стреля добре с глава, а след това Алисон го изпревари при опита му за добавка. Кавалейро прати топката над целта, а опасен опит на Адемола Лукман бе блокиран в последния момент от Нико Уилямс. 

В крайна сметка натискът на гостите даде резултат в самия край на първата част. Домакините не успяха да изчистят един свободен удар, Марио Лемина отне от Салах и с отличен диагонален удар реализира отлично попадение. 

Второто полувреме започна с отлична ситуация за Ливърпул, като първо Жота стреля силно, Ареола спаси, а след това вратарят успя да се изправи и да спаси добавката на Салах. 

Последваха претенции за дузпа заради игра с ръка на Оле Айна, но съдиите подминаха положението. Червените продължиха да натискат, но в 60-ата минута едва не бяха наказани. 

Милнър сбърка и загуби топката от Кавалейро, който напредна сериозно в празно пространство, но домакините успяха да се организират и да го накарат да стреля, но ударът мина сериозно встрани. 

Клоп пусна Садио Мане в предни позиции, който след корнер не успя да засече, а при получилото се разбъркване, гостите успяха да се справят и да изчистят. Малко след това сенегалецът стреля доста добре към далечния ъгъл и този път Ареола бе безпомощен, но топката се отби в страничната греда. 20 минути преди края Ливърпул все още губеше. 

Опасен удар на Джердан Шакири профуча покрай вратата, но в следващите минути натискът на Ливърпул така и не донесе добри положения, въпреки че топката се задържаше близо до вратата на Фулъм. 

Изпълнените корнери и центриранията не носеха нищо, като едва в 92-ата минута Робъртсън подаде опасно успоредно на голлинията и Мане бе на път да вкара, но Андерсън успя да го изпревари и да избие над гредата. Това се оказа и последната възможност в мача и Фулъм се наслади на забележителна победа. 

Ливърпул – Фулъм    0:1

0:1 Лемина 45

Ливърпул: Алисон, Н. Уилямс (76 Александър-Арнолд), Филипс, Р. Уилямс, Робъртсън, Милнър (76 Фабиньо), Вайналдум (62 Мане), Кейта, Шакири, Салах, Жота
Фулъм: Ареола, Тете, Андерсън, Адарабиойо, Айна, Б. Рийд, Лемина, Х. Рийд, Лукман (83 Робинсън), Кавалейро (85 Митрович), Маджа (67 Лофтъс-Чийк)