Хари Кейн и Гарет Бейл се развириха, а Тотнъм срази Кристъл Палас с 4:1, за да запише трета поредна победа във Висшата лига. 

Символът на Шпорите изработи и двата гола на уелсеца, който продължи с отличното си представяне напоследък и бе в основата на триумфа. 

Бейл откри в 25-ата минута след отличне подаване на Кейн пред вратата, но Кристиан Бентеке изравни след отличен удар с глава точно преди почивката. 

Шпорите си гарантираха триумфа бързо след паузата. Първо Бейл върна преднината в 49-ата минута, този път с глава след 14-ата асистенция на Кейн за сезона, след което Хари отбеляза с великолепен удар в далечния ъгъл в 52-ата. 

Голмайсторът на Тотнъм оформи крайния резултат в 76-ата минута, когато Хюн Мин Сон му поднесе топката в 76-ата минута. Така той е вече е замесен в 40 гола на Тотнъм за кампанията. 

С успеха лондончани вече имат 45 точки, като са само на 2 от Топ 4, така че Жозе Моуриньо вече е доста по-спокоен. Палас остава с 34 точки на 13-о място, но предвид възхода на Фулъм все още не е напълно сигурен за мястото си.