Ливърпул и Ман Юнайтед са хвърлили око на Рафиня от Лийдс, въпреки че офанзивният футболист твърди, че е щастлив на „Елънд Роуд“. 

Бразилецът се превърна в едно от откритията на сезона след серия силни представяния за Белите и привлече вниманието на грандовете. 

Той пристигна в Лийдс от Рен за около 17 милиона паунда, а сега цената му е два пъти по-голяма. От клуба обаче твърдят, че досега не се получавали оферта за него, а и такава няма да бъде добре дошла. 

„Досега не сме имали запитване за Рафиня и няма да приемем благосклонно такова. Това са спекулации на сайтовете“ отчете футболният директор Виктор Орта, като бе подкрепен и от изпълнителния бос Ангъс Киниър. 

Въпреки това обаче е ясно, че ако бразилецът продължи по същия начин, Лийдс трудно ще го задържи, но пък би получил доста добри пари за него. Самият играч твърди, че се чувства щастлив в отбора. 

„Всички, които работят в клуба ми помагат страшно много и аз винаги ще им бъда благодарен за това. Адаптирах се добре и се чувствам отлично. Заедно ще постигнем добри резултати. Мястото на Лийдс е във Висшата лига и като новак целта ни е да останем в елита, а след това и да се утвърдим в него“ коментира Рафиня.