Жозе Моуриньо критикува играчите на Тотнъм, но и съдията Майкъл Оливър след загубата на Шпорите с 1:2 от Арсенал в дербито на Северен Лондон. 

Неговият тим бе считан за фаворит в мача, но игра твърде предпазливо, а това и че поведе след  страхотен гол на Ерик Ламела, също не му помогна. 

Артилеристите доминираха и спечелиха, макар че в края имаха и късмет, когато удар на Хари Кейн срещна гредата, а добавката на Давинсон Санчес бе блокирана. 

„Единственото хубаво нещо до почивката бе фантастичният гол и резултатът, който бе 1:1. Съперникът доминираше и играхме наистина много зле. Някои от важните футболисти се скриха, без да ги посочвам като индивидуалности. За това обаче носят отговорност и те, и аз. След това се подобрихме и дори с 10 души играхме много добре“ отчете португалецът, който бе много недоволен от дузпата, от която падна и победния гол. 

В ситуацията Александър Лаказет опита удар, но не успя да уцели добре топката, а миг по-късно бе пометен от Санчес, след като вече бе загубил контрола върху ситуацията. 

„Това е обида за дузпите. Дори не искам да наричам положението така. Това бе грешка на Оливър. Може би и съдиите се уморяват вече. Постижението ми с Майкъл Оливър и дузпите, които е отсъдил срещу моите Челси, Ман Юнайтед и Тотнъм е доста лошо. Явно просто става дума за това, че имам много лош късмет при толкова добър съдия“ добави португалецът.