Саутхемптън стана първият полуфиналист в турнира за ФА Къп, след като срази Борнемут с 3:0 като гост в дербито на южния бряг и стигна до „Уембли”. 

Светците не оставиха съмнение в превъзходството си и стигнаха до тази фаза за втори път през последните 4 години, след  като го направиха и през 2018-а. 

Нейтън Редмънд бе голямата фигура за победителите, след  като се отчете с два гола и асистенция за триумфа. 

В началото гол на гостите бе отменен от ВАР заради поредната сантиметрова засада, но в 37-ата минута Редмънд изведе Муса Дженепо, който вкара с прецизен изстрел. 

В добавеното време на първата част Редмънд счупи кръста на Кук, след което стреля неспасяаемо в далечния ъгъл, за да успокои още повече отбора си. 

В първите минути на втората част още един гол на Саутхемптън, този път реализиран от Че Адамс, също бе отменен от ВАР, но в 59-ата минута Армстронг стреля в гредата, след което Редмънд направи добавка за 3:0. 

До края гостите пропуснаха да направят успеха си още по-убедителен, като самият Редмънд бе много близо до хеттрик, но прати топката на сантиметри от гредата.  Така или иначе обаче, Светците бяха абсолютно категорични в победата.