Мениджърът на Нюкасъл Стив Брус обяви, че няма да подава оставка, въпреки поредния трагичен мач на Свраките, които снощи загубиха с 0:3 от Брайтън. 

Черно-белите изиграха още един посредствен двубой и със само 2 победи от 17 мача остават едва на 2 точки над първия изпадащ – Фулъм, който показва сериозен прогрес през последните седмици. 

„Признавам, че не бяхме достатъчно добри и затова аз нося отговорността. Съперникът бе по-добър във всичко. Ще видим как ще се развият нещата, но няма да се предам. Не съм човек, който просто ще си тръгне след един лош мач, но за това влияние имат и други“ заяви той. 

Една от групите, която обединява привърженици на Нюкасъл, които търсят промяна, веднага излезе с декларация след мача. „Този резултат дава възможност на Майк Ашли и ръководството на клуба да уволни справедливо треньора, който не постига очакваните резултати и води отбора директно към Чемпиъншип. Искаме амбициозен мениджър, който е способен да остави Нюкасъл в елита, но времето ни изтича“ се казва в нея. 

До края Свраките има трудна програма, като в оставащите си 9 мача от първенството играят срещу Тотнъм, Уест Хям, Ливърпул, Арсенал, Лестър и Ман Сити, което прави задачата им за спасение много трудна. 

В същото време бившият бос на отбора Греъм Сунес бе още по-критичен и изрази съмнение, че тимът ще успее да спечели мач до края. „За мен в този мач те просто се предадоха без бой. С подобно отношение от играчите се съмнявам, че те ще вземат победа в оставащите срещи, които така или иначе са доста трудни“ каза той.