Тотнъм се върна на победния път след провала в Загреб и преди това загубата от Арсенал, печелейки с 2:0 на терена на Астън Вила в мач от Висшата лига. 

Лондончани не бяха чак толкова впечатляващи, но все пак показаха повече хъс и се поздравиха с важни 3 точки, печелейки за 6-и път поред на терена на бирмингамци в първенството. 

За домакините отново липсваше Джак Грийлиш и те не отправиха нито един удар през първото полувреме, като едва в 58-ата минута Трезеге спря тази негативна поредица. 

Тотнъм поведе в 29-ата минута, когато вратарят Емилиано Мартинес изчисти лошо топката и подаде на Лукас Моура, който размени пасове с Хари Кейн и намери пред вратата Карлос Винисиус, който не пропусна да покаже, че има повече място на терена. 

Бразилският халф на Шпорите изигра много силен мач, а след това хората на Жозе Моуриньо бяха солидни в защита и чакаха нов момент, който дойде в средата на второто полувреме, когато Хари Кейн бе съборен от Мати Кеш в наказателното поле и превърна в гол отсъдената дузпа. 

С успеха Тотнъм увеличи актива си до 48 точки и се изкачи на 6-о място, само на 2 точки от 4-ия Челси. Вила е 10-и с 41 точки и само един успех в 6 мача от Висшата лига.