Феновете на Ливърпул скочиха на Гари Невил и го обвиниха в лицемерие заради коментарите му. 

Бившият играч на Манчестър Юнайтед обяви, че Хари Кейн е спечелил съобразително дузпа при победата над Астън Вила. 

„Той изпусна топката от  контрол и бе ясно, че тя ще излезе в аут, но усети, че Кеш прави шпагат и в крайна сметка действа съобразително. На някой може би това няма да се хареса, но Кеш бе твърде наивен в действието си“ заяви Невил. 

Заради подобен инцидент преди време обаче, Невил обвини Мохамед Салах в симулация. „Салах знаеше какво прави, той предизвика контакта. Това няма как да е дузпа. На забавен каданс ситуацията изглежда още по-зле“ заяви той за случилото се в мача на Ливърпул с Уест Хям. 

Феновете на Червените веднага избухнаха в социалните мрежи. „Съобразително от Кейн. Позор за Салах. Страхотно“, „Хитро от Кейн, умно от Рашфорд. Брутална симулация на Салах“, „Когато Кейн симулира, това е умно, когато Салах е фаулиран той постъпва срамно“ бяха само част от коментарите. 

Невил успя да ядоса и колегата си Джейми Карагър, след като призова за уволнение на наставника на Салфорд Ричи Уелънс, който все пак бе освободен в понеделник, въпреки че бе начело на отбора само 4 месеца. Преди време Невил бе коментирал, че треньорите трябва да получат повече време за работа и да водят даде тим поне 2-3 години.