Един от най-противоречивите съдии в Англия – Майк Дийн, ще бъде рефер в елита и през следващия сезон, твърдят медиите на Острова. 

52-годишният арбирът завършва своя 21-и сезон, като имаше опасения и надежда при мнозина, че той ще прекрати кариерата си, както преди него това направиха Фил Дауд и Марк Холси. 

Според „Атлетик“ обаче, Дийн ще направи още една кампания, въпреки противоречивите решения, които взима и гафовете, които прави доста често напоследък. 

Наскоро той използва ВАР, за да изгони Томаш Сучек от Уест Хям за удар с лакът, но впоследствие червеният картон бе отменен, което накара бившият шеф на съдиите Кийт Хакет да поиска Дийн и видеоасистентът от онзи двубой Лий Мейсън да се откажат. 

Това бе второ изгонване в поредни мачове на Дийн, което бе обжалвано успешно, след като преди това той острани и Ян Беднарек за професионален фаул срещу Манчестър Юнайтед, но защитникът бе на линия още за следващия мач на Саутхемптън. 

Сериозните грешки обаче явно не притесняват съдията, който миналия сезон мина границата от 500 ръководени мача във Висшата лига и той планира да бъде рефер още една година.