Жозе Моуриньо отказа да коментира бъдещето на звездата на Тотнъм Хари Кейн, който сам заяви наскоро, че сега е фокусиран върху силен край на сезона и солидно представяне на европейското първенство, но не може да гарантира оставането си в Северен Лондон. 

Нападателят обяви, че ще вземе решение след първенството на Стария континент и на този етап е трудно да отговори на въпроса дали ще остане при Шпорите, с които има договор за още 3 години. 

„Не мога да играя тази игра. Трябва да съм фокусиран върху това, което е той за нас. Мога единствено да коментирам неговото представяне за нас, това, което прави за отбора, усилията, които полага и за цялото му влияние върху тима в момента” заяви Специалния. 

Запитан дали би искал Кейн да бъде по-конкретен по отношение на бъдещето си, той отговори: „Не, искам Хари да е това, което е досега за нас. Искам срещу Нюкасъл той да играе така, както срещу Вила и да покаже същото желание, амбиция и лидерски качества”.   

Кейн има страхотните 17 гола и 13 асистенции до момента във Висшата лига и е абсолютно незаменим за Шпорите, но все по-често се чуват коментари, че трябва да напусне клуба, за да печели трофеи. Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид са сред отборите, за които е спряган.