Тотнъм изгуби 2 точки в битката за топ 4, след като не успя да победи Нюкасъл и стигна само да 2:2 при гостуването си на „Сейнт Джеймсис Парк“. 

При успех над Свраките Шпорите щяха да се изравнят с Челси на 4-ото място, но сега остават с 49 точки, колкото има и Ливърпул и Жозе Моуриньо със сигурност ще е бесен. 

Нюкасъл обаче, който се бори за оцеляване, игра силно и заслужаваше точката. Тимът на Стив Брус има 29 в актива си, на 3 над опасната зона. 

Домакините действаха агресивно и отдадено още от началото и Жоелинтон стреля точно още в 3-ата минута, но право в тялото на Лорис.  
 
Шпорите отговориха с опасен удар на Хари Кейн  отляво, но Дубравка бе на точното място, за да избие в корнер.  
 
В 19-ата минута Лорис направи двойно спасяване при два удара на Дуайт Гейл, но в 28-ата Свраките получиха награда за усилията си. Мат Ричи блокира два опита за изчистване от Санчес и подаде към Шон Лонгстаф, който веднага прати на пътя на Жоелинтон и той реализира с удар в близкия ъгъл.  
 
Само че, радостта на домакините не трая дълго. Малко повече от минута след попадението лондончани атакуваха, като Ло Селсо подаде на пътя на Кейн, но пасът не бе достатъчно добър. Крафт и Дубравка обаче не се разбраха, като се получи рикошет и Кейн вкара на празна врата.  
 
В 34-ата минута обратът стана факт. Ндомбеле напредна през центъра, след което подаде вдясно към Кейн, който с остър диагонален удар реализира 19-ия си гол в първенството за сезона, за да поведе еднолично при голмайсторите. 

След паузата обаче, Нюкасъл продължи да играе добре. Тотнъм опита да затвори мача и в средата на полувремето удар на Танганга с глава бе избит от голлинията от Алмирон. Жоелинтон пропусна отлична ситуация за Свраките малко по-късно. 

В 84-ата минута всичко можеше да приключи, след като Ламера намери Кейн, чийто удар срещна гредата от външната страна. И това се оказа важно, защото в 86-ата минута Нюкасъл изравни. Ричи центрира, Жоелинтон отклони към Алмирон, чийто удар от близо бе блокиран, но резервата Джо Уилок добави с мощен удар в мрежата и донесе равенството на своя тим.