Нюкасъл постигна много важен успех в битката за оцеляване във Висшата лига, след като победи Бърнли с 2:1 като гост в мач от 31-ия кръг на първенството. "Свраките" нямаха победа в лигата от 6 февруари насам, а двубоят на "Търф Моор" започна лошо за тях, след като нападателят на домакините Матей Видра откри резултата още в 18-та минута.

Ключовият момент в двубоя дойде в 57-та минута, когато мениджърът на гостите Стив Брус вкара крилото Алан Сен-Максимен, който обърна развоя на срещата за по-малко от десет минути. Само две минути след като се появи в игра, Сен-Максимен асистира на Джейкъб Мърфи за изравнителния гол, а в 64-та минута французинът сам се разписа след подаване на Джонджо Шелви. До края на мача играчите на Шон Дайш така и не успяха да отвърнат на удара и записаха 14-то поражение от началото на сезона.

По този начин Нюкасъл се отдалечи на шест точки от опасната зона, като е изиграл и мач по-малко от 18-ия в класирането Фулъм. От своя страна тимът на Бърнли има само точка повече от "свраките" и все още не може да се чувства сигурен за мястото си в елита през следващия сезон.