Бвишият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн реагира много остро след отменения гол на Единсон Кавани в мача срещу Тотнъм. 

Ситуацията бе при 0:0 като голът не бе зачетен заради спорно нарушение на Скот Мактомини секунди преди това, след като халфът удари леко Хюн Мин Сон в лицето при едно единоборство. 

Реферът прегледа положението на монитора до терена и отмени гола. Кореецът вкара за Шпорите малко след това, но след почивката Червените дяволи реализираха три пъти и спечелиха с 3:1. 

„Просто съм изумен. Ако това е нарушение, всички трябва да си ходим вкъщи! Разочароващо е играчи като Сон да се търкалят така по терена. Това няма как да е фаул” недоволен бе Кийн. 

„Истината е, че 2 минути преди това Рашфорд направи същото. Много често играчите вече се търкалят по земята и да крещят. Това поставя съдиите под голямо напрежение, защото те се съмняват в преценката си. В този случай реферът определено сбърка” добави той. 

Бившият защитник на Ман Сити Мика Ричардс го подкрепи. „Това вече не е футбол. Просто не мога да позная любимата ни игра. Абсолютно нелепо отсъждане” заяви той, а и Джейми Реднап бе в унисон с тях. 

„Ръцете винаги се използват във футбола. Къде трябва да бъдат те? Сон се опита да го хване, така че той го бутна настрани. Това няма как да е нарушение. Просто е смешно”.