Трима играчи на Лестър са нарушили правилата свързани с Ковид 19 и това е била причината да не бъдат в групата за важния мач срещу Уест Хям. 

Джеймс Мадисън, Айосе Перес и Хамза Чаудри бяха оставени извън състава, като в момента са разследвани от клуба, след като според информациите са напуснали балона без разрешение.
 
„Крайно съм разочарован. Имахме тази ситуация миналия уикенд и това не е стандартът, който очакваме. Те са добри момчета, но трябва да спазват определено поведение извън терена. Допуснаха грешка, която не очакваме от футболистите си” коментира Роджърс. 

„В следващите дни те ще се присъединят към нас и ще бъдат на линия за полуфинала за ФА Къп. Това е вътрешен проблем, който ще решим. В този клуб има определени ценности, които спазваме, а дисциплината винаги е от голямо значение, за да си подготвен максимално добре” добави той. 

Тримата вече са се извинили, като най-вероятно ще бъдат глобени. Лестър загуби от Уест Хям с 2:3 и вече води само с точка пред Чуковете и с 2 пред Челси в битката за Топ 4. Липсата на Джеймс Мадисън бе най-важна, след като до момента той има 11 гола и 10 асистенции във всички турнири.