Хари Кейн спаси Тотнъм от загуба при гостуването срещу Евертън и двубоят от 32-ия кръг на Висшата лига завърши 2:2, но напусна с контузия в края на мача, за да донесе притеснение на Жозе Моуриньо. 

Двата тима изиграха интересен двубой от 32-ия кръг на Висшата лига, в който домакините заслужаваха повече победата, но подариха точката на лондончани с две грешки в защита. Равенството пък не върши работа на никой от съперниците. 

Първите 27 минути бяха доста слаби преди гостите да вкарат от нищото. Майкъл Кийн, който блокира опасен удар на Танги Ндомбеле, не прецени добре едно центриране и отклони топката на пътя на Хари Кейн, който от въздуха вкара 20-ия си гол в лигата за сезона. 

Карамелите обаче изравниха бързо. В 30-ата минута съдията Майкъл Оливър отсъди дузпа заради нарушение на Регилон срещу Хамес. Контактът изглеждаше минимален, но Гилфи Сигурдсон бе категоричен при изпълнението си направи 1:1. 

Двубоят се отвори, като Сините започнаха да действат доста опасно и Хамес принуди Лорис да се намесва. Малко след това отново колумбиецът бе на добра позиция, но отново не успя да преодолее вратаря на гостите, а малко преди паузата и Бен Годфри пропусна. 

След почивката Шпорите започнаха по-добре и Сон не успя да преодолее Пикфорд, след като нахлу отляво в наказателното поле. Алдевайрелд пък стреля в страничната греда след корнер и удар с глава. 

В 62-ата минута Сигурдсон обаче върна преднината на Евертън след асистенция на Шеймъс Колман и прецизен изстрел, но малко по-късно Кийн и Холгейт се сблъскаха, топката рикошира и Кейн стреля неспасяемо от воле в далечния ъгъл. 

Голмайсторът на Тотнъм уцели гредата малко по-късно, преди да напусне с проблем в глезена само около седмица преди финала за Купата на Лигата срещу Манчестър Сити. 

С равенстово двата тима останаха съседи в класирането, като Тотнъм има 50 точки, а Карамелите 49, но шансовете им за Топ 4 намаляха значително.