Жозе Моуриньо опита да остане оптимист по отношение на състоянието на звездата Хари Кейн, който снощи напусна с контузия в края мача с Евертън. 

Голмайсторът вкара и двата гола за Шпорите при равенството 2:2, но в добавеното време изглежда, че обърна глезена си при едно единоборство с Ричарлисон. Той получи лекарска помощ, но след това сам се прибра в съблекалнята. 

„Все още е твърде рано, за да кажем нещо за състоянието му. Очевидно, за да излезе по този начин, явно е усетил нещо. Аз обаче оставам оптимист и вярвам, че има достатъчно време, за да се възстанови“ заяви Моуриньо. 

Самият Кейн пусна в Туитър обнадеждаващо съобщение: „Разочаровани сме, че спечелихме само точка. Предстои голяма седмица“. Лондончани играят срещу Саутхемптън в сряда отложен мач от първенството, а следващият уикенд е финалът за Купата на Лигата срещу Манчестър Сити. 

„Хари явно е имал негативно усещане, за да напусне. В неделя вероятно ще имаме повече яснота какво точно е положението и как да действаме в следващите дни“ добави Специалният. 

„Нормално е да сме притеснени, когато го видим да куца, тъй като не пада лесно на земята. Все още е рано, но той е твърдо момче и ще направи всичко по силите си, за да се върне бързо и да бъде готов“ изтъкна защитникът Ерик Дайър.