Райън Мейсън дебютира с победа начело на Тотнъм, след като Шпорите обърнаха Саутхемптън с 2:1 в отложен мач и се завърнаха в битката за Топ 4. 

Лондончани не играха особено добре, особено до почивката, но все пак показаха характер и стигнаха до скъпоценните 3 точки. 

Голямата новина за Тотнъм бе присъствието на Гарет Бейл, който бе една от трите промени направени от Райън Мейсън. Хари Кейн очаквано не бе в групата, а Лукас Моура и Джовани ло Селсо също стартираха. Преди мача група фенове поискаха оставката на президента Даниел Леви. 

Гостите изиграха много добро първо полувреме и още във 2-ата минута Лорис направи невероятно двойно спасяване. Той първо отрази удар на Салису, а след това се справи някак и с добавката на Че Адамс. Истинско чудо бе, че южняците не вкараха. 

Саутхемптън продължи да играе и Уокър-Питърс също накара Лорис да се намесва. Шпорите не се чувстваха никак комфортно и в крайна сметка логично изостанаха. 

В 30-ата минута Уорд-Праус центрира отлично от корнер, а Дани Ингс преодоля Орие и вкара 6-ия си гол във вратата на Тотнъм, който е любимият му съперник, откакто пристигна на южния бряг. 

Уолкот и Тела също имаха положения в минутите до почивката, но за радост на лондончани не успяха да ги използват и на почивката Тотнъм изоставаше само с 0:1.   

След паузата Шпорите все пак се подобриха и в 60-ата минута Гарет Бейл изравни със страхотен удар в далечния ъгъл, както само уелсецът може да стреля. 

Последва попадение на Хюн Мин Сон, който бе отменено от ВАР, защото Лукас Моура пречеше на видимостта на вратаря. 

В края обаче, Муса Дженепо направи нарушение на границата на наказателното поле и в крайна сметка отново след ВАР домакините получиха дузпа, която Сон реализира, за да отбележи 15-ия си гол в първенството за сезона. 

Така Тотнъм се изравни по точки с Ливърпул – по 53, като двата тима са само на 2 от Топ 4, но Шпорите все пак са с мач повече от конкурентите си. Саутхемптън остана с 36.