Пеп Гуардиола отново засипа с похвали Фил Фодън, който снощи изигра поредния си силен мач и помогна на Манчестър Сити да обърне Астън Вила с 2:1. 

Гражданите получиха гол след само 20 секунди, но след това стигнаха до обрата, а в основата на почти всичко опасно бе замесен младият англичанин. 

„Това момче не спира да се развива. Във всеки мач той прави стъпки напред. Влиянието му върху играта ни в момента е огромно. Толкова е агресивен и без топка. Превръща се наистина в сериозен играч“ заяви след мача Гуардиола. 

„В крайна сметка говорим за футболист, който е само на 19-20 години и не може да бъде спрян. В същото време други на 29-30 не са такива. В последните мачове Фил е един от най-важните играчи за нас. Влиянието му в последната третина е невероятно важно“ добави още наставникът. 

За анализатора на „Скай Спортс“ Джейми Реднап пък няма съмнение, че Фодън трябва да бъде в националния за европейското първенство. При това снощи на трибуните на стадиона бе и националният селекционер Гарет Саутгейт. 

„Какъв талант наистина! И на толкова ранна възраст да играе с такъв блясък и агресия е просто забележително. Той не спира да се подобрява и е просто плашещ. Изключително универсален, намира точните позиции на терена и е прекрасен за гледане“ изтъкна Реднап.