Босът на Лестър Брендън Роджърс остана доволен от категоричната победа над Уест Бромич с 3:0 снощи, която остави отбора на много добра позиция в борбата за Топ 4. 

Лисиците все още са 3-и, на 4 точки от Челси и Уест Хям. До края има 6 кръга, като първоначално Лестър играе срещу Кристъл Палас, Саутхемптън и Нюкасъл, след което ще завърши сезона с мачове срещу Ман Юнайтед, Челси и Тотнъм. 

Голове за 13 минути през първото полувреме осигуриха триумфа. Джейми Варди откри с първия си гол от февруари насам в 23-ата минута, Джони Еванс вкара с глава за 2:0 малко по-късно, а Келечи Ихеаначо се разписа за 11-и път в последните 8 мача, за да ликвидира интригата още преди паузата. 

„Всяка победа във Висшата лига е хубава, а е още по-добре, когато противникът е в добра форма. Затова триумфът е отличен за нас. Не бяхме перфектни, като на почивката честно казано бях ядосан, въпреки трите гола, които вкарахме, тъй като допускахме чести грешки“ заяви Роджърс. 

„След паузата контролирахме по-добре мача и в крайна сметка това бяха много добри 3 точки. Не мисля за другите отбори, защото можем да контролираме единствено себе си. Няма нищо сигурно, но искаме да бъдем в топ 4“ добави наставникът, чийто тим ще играе и финал за ФА Къп.