Стадион „Уембли“ може да получи и двубой от осминафиналната фаза на Евро 2020, който първоначално трябва да се проведе в Дъблин, ако Република Ирландия не успее да гарантира присъствието на публика.

Според Sky Sports Футболната асоциация на Англия е предложила да приеме въпросния мач преди срещата на Изпълкома на УЕФА в петък, на която ще бъде обсъдат коронавирусните проблеми в Дъблин, Мюнхен и Билбао.

Победителят в група "D" ще се изправи срещу втория от група "F" в края на юни. Това означава, че сблъсъкът ще включва Англия, ако „трите лъва“ спечелят групата си, като всички двубои на англичаните от група "D", както и полуфиналите и финалът, също ще се проведат на „Уембли“.

Изглежда много вероятно Дъблин да загуби четирите си мача домакинство, докато организаторите в Билбао вече индикираха, че няма да приемат срещи на тяхна територия. Решение ще се вземе в скоро време за това дали Мюнхен ще успее да приеме своите мачове по предварителен план. УЕФА вече обяви, че градовете домакини ще запазаят своите домакинства, ако могат да приемат мачове при 25% запълнен капацитет на стадионите си.

Отложеното Евро 2020 вече бе изправено пред значителни логистични предизвикателства, като първоначалният график бе изместен с година заради пандемията от коронавирус. Общо 12 европейски града трябваше да приемат мачове в турнира с 24 отбора, който ще се проведе между 11 юни и 11 юли.