Келечи Ихеаначо отново се превърна в герой за Лестър, след  като с гол и асистенция донесе трудния и важен успех над Кристъл Палас с 2:1 в 33-ия кръг на Висшата лига. 

Нападателят продължава да показва отлична форма, а с триумфа Лисиците събраха 62 точки, като остават трети с 4 точки аванс пред Челси и вече 7 пред 5-ия Уест Хям, което е и по-важното. 

Домакините започнаха активно и Джейми Варди бе близо до попадение в началото. В 12-ата минута обаче, отлична контраатака завърши с гол на Уилфред Заха и Орлите поведоха. 

Този гол разстрои играта на Лестър и до почивката тимът не стигна до кой знае какво положения, но скоро след паузата изравни. Ихеаначо получи в наказателното поле, овладя, обърна се и поднесе към Тимъти Кастан, който с отличен удар в далечния ъгъл направи 1:1. 

Попадението вдъхнови домакините, които се втурнаха в атака и Мадисън и Варди имаха добри ситуации. Бентеке пропусна за Палас преди Варди да вкара, но голът бе отменен заради засада. 

Така се стигна до 80-ата минута, когато Джони Еванс даде дълъг пас към Ихеаначо, нападателят овладя в наказателното поле, след което прати страхотна топка в близкия ъгъл под гредата, а вратарят Висенте Гуаита изобщо не разбра какво стана. Това бе 14-и гол за Келечи в последните 14 мача. Наистина забележително. 

До края Варди и Айосе Перес пропуснаха да направят победата още по-убедителна, но така или иначе целта бе постигната и Лестър остана сериозен фаворит за място в Топ 4. Палас е 13-и с 38 точки, но далеч от проблемите.