Мениджърът на Лестър Брендън Роджърс остана разочарован, след като Лисиците направиха само 1:1 на терена на Саутхемптън, макар и да играха с човек повече почти през целия мач. Това бе първият двубой от 34-ия кръг на Висшата лига. 

Яник Вестергор получи червен картон, заради спиране на чиста голова възможност още в първите минути, въпреки че първоначално игра и с топката. До почивката обаче, гостите създадоха твърде малко добри възможности. 

Слез паузата Келечи Ихеаначо игра с ръка и Джеймс Уорд-Праус реализира отсъдената дузпа, за да даде аванс на Светците, но малко след това Ихеаначо асистира на Джони Еванс, който изравни след корнер. В края Джейми Варди и Уилфред Ндиди пропуснаха добри положения. 

Така Лестър загуби 2 точки, но все пак дръпна с 8 пред 5-ия Уест Хям, макар и с мач повече. Тимът остава сериозен фаворит да остане в топ 4, но след мача с Нюкасъл в следващия кръг, предстоят трудни мачове срещу Ман Юнайтед, Челси и Тотнъм. 

„Разочарован съм, защото не направихме достатъчно, за да спечелим. В подобен тип мачове обикновено играем на ниво, но този път вдигнахме темпото твърде късно. Разбира се Саутхемптън се защитаваше добре, но ние трябваше да бъдем по-прецизни в завършващата фаза, а не бяхме“ отчете Роджърс.