Евертън е поредният клуб, който се надява да привлече Серхио Агуеро, който изживява последните си дни като част от Манчестър Сити. 

32-годишният нападател напуска Гражданите след като договора му изтече в края на юни, а желаещи за привличането му естествено не липсват. 

Челси, Тотнъм, Лийдс, Барселона и Интер са спрягани като клубове, които искат да го привлекат, а сега и Евертън е сред кандидатите, макар че Карамелите не могат да си позволят да плащат по 240 000 паунда на седмица на аржентинеца. 

Те обаче са готови да му дадат сериозен еднократен бонус, ако се съгласи да пристигне на „Гудисън Парк” и се надяват, че Кун ще се съгласи да облече синия екип заради амбициите на клуба и възможността да играе редовно. 

През този сезон Агуеро има само 4 гола, след като пропусна много мачове поради контузии, но с 258 попадения в 386 срещи той остава най-добрият реализатор в историята на Ман Сити. С още едно попадение в шампионата той ще изравни рекорда на Уейн Руни от 183 гола във Висшата лига с екипа само на един тим.