Уест Хям продължава битката за Топ 4 във Висшата лига и в 34-ия кръг обърна Бърнли с 2:1 като гост, за да се върне на победния път. 

Чуковете бяха по-добри през по-голямата част от двубоя и логично спечелиха, като подобриха актива си до 58 точки, на 3 зад 4-ия Челси. 

Бърнли поведе в 19-ата минута, когато Крис Ууд вкара дузпа, която сам спечели, след като преодоля Диоп, а Соучек го събори и нападателят реализира от бялата точка. 

Гостите обаче бързо изравниха, след като в 21-ата минута Владимир Цоуфал центрира отлично и Михаил Антонио засече с глава в мрежата. Само 8 минути след това нападателят отклони във вратата отлично подаване на Саид Бенрама отляво и пълният обрат бе факт. 

Лондончани пропуснаха още възможности, което можеше да им струва скъпо, тъй като в средата на второто полувреме Бърнли стигна до отлична възможност да изравни, но Фабиански спаси отлично удара на Джош Браунхил отблизо, а Джей Родригес не успя при добавката. 

В крайна сметка Чуковете се върнаха на победния път след 2 поредни поражения, а загубата не е фатално и за Бърнли, тъй като с 36 точки тимът остава на 9 от зоната на изпадащите.