Лийдс на практика ликвидира шансовете на Тотнъм за Топ 4, след като го победи с 3:1 у дома в 35-ия кръг на Висшата лига. 

Шпорите са на 5 точки от Челси, който обаче е с мач по-малко и при само 3 оставащи мача лондончани са извън борбата за зона Шампионска лига. 

В 7-ата минута Харисън изведе отлично Бамфорд в наказателното поле, но неговият остър удар бе спасен отлично от Лорис. Малко след това Струик прати топката над вратата от добра позиция преди в 13-ата минута Лийдс да поведе. След подаване отляво, Регилон сбърка и отклони към собствената си врата, Лорис спаси, но при добавката Стюарт Далас не пропусна. 

Въпреки добрите минути за домакините, лондончани изравниха бързо. В 25-ата минута Деле Али даде отлично извеждащо подаване към Хюн Мин Сон и кореецът не сбърка при завършващия удар. 

Малко след това Хари Кейн отбеляза втори гол, който обаче правилно бе отменен поради засада, макар и много тънка. Лийдс обаче продължи да играе силно и в 42-ата минута си върна преднината. Белите организираха отлична атака, при която Езджан Алиоски подаде във вратарското поле, където Патрик Бамфорд засече и не пропусна. 

След паузата мачът остана отворен с положения и пред двете врати. Нов гол на Кейн бе отменен, този път заради по-голяма засада, но Шпорите натиснаха. Удар на Орие бе спасен отлично от Мелие, а шут на Кейн от пряк свободен удар се удари в напречната греда. Мелие спря отлично удар на Ламела. Лийдс обаче също имаше няколко възможности, но завършващите удари на бяха на ниво. 

В 84-ата минута обаче, домакините подпечатаха триумфа. След контраатака резервите Рафиня и Родриго комбинираха, за да може испанецът да отбележи със силен удар и да гарантира победата на своя тим, който е с 50 точки и излезе 9-и.