Мениджърът на Челси Томас Тухел обяви, че тимът му може да победи Манчестър Сити и във финала на Шампионската лига в края на май. 

Сините надвиха снощи Гражданиге с 2:1 с гол в добавеното време и отложиха празненствата за титлата на тима, като успехът дойде само дни след победата над същия съперник в полуфинал за ФА Къп в средата на април с 1:0. 

„Този резултат ни носи увереност, но не може да промени резултата във финала. Това е уникален мач и не е ясно какво ще се случи в него. Ние трябва да сме подготвени, но ще излезем със знанието, че сме способни да победим Сити. Това е нещото, което ще носим до финала в Истанбул“ заяви Тухел, който похвали отбора си за победата. 

„Какво представяне само през второто полувреме. През първото двубоят до голяма степен бе равностоен, макар че в последните 5 минути бяхме на път да изпуснем всичко. Ако те бяха вкарали дузпата, вероятно нямаше да имаме шанс за обрат. Страхотно съм впечатлен от реакцията ни след паузата и от показания дух и мисля, че победата ни е напълно заслужена“ добяви той. 

„За да откраднеш 3 точки на „Етихад“ се нуждаеш разбира се и от малко късмет и някои решения на съдията да бъдат в твоя полза. Ние обаче имахме много положения след почивката, така че поздравления за момчетата. Бяхме по-уверени, а след като изравнихме получихме още по-голямо самочувствие и мотивация“ коментира още Тухел.