УЕФА ще преговаря днес с британското правителство за преместването на финала на Шампионската лига в Лондон. 

Двубоят между Челси и Манчестър Сити трябва да се състои на 29 май в Истанбул, но има сериозен проблем, тъй като Турция бе добавена към „червения“  списък от страни, където пандемията от Ковид 19 продължава да се разраства. 

Очакванията са след 17-и май мерките в южната ни съседка да бъдат разхлабени, но заради 10-дневнта карантина при пътувания от Турция на граждани от Великобритания, провеждането на сблъсъка става много трудно както за отборите, така и за феновете. 

Секретарят по транспорта на Обединеното Кралство Грант Шапс призова почитателите на двата отбора да не пътуват за Истанбул и потвърди, че от Футболната асоциация са се свързали с УЕФА в опит двубоят да се премести във Великобритания. 

Най-вероятно мачът ще се състои на „Уембли“, което ще доведе до промяна при финалите на плейофите в отделните английски дивизии, които могат да бъдат преместени или на други дати или на други стадиони. 

Очаква се окончателното решение да бъде взето утре, след като бъдат обсъдени всички възможности. За последно „Уембли“ прие  финала в турнира през 2013-а.