Няколко клуба от Висшата лига със сигурност ще проявят интерес към голмайстора на Чемпиъншип Айвън Тони за следващия сезон. 

Нападателят на Брентфорд счупи рекорда за попадения в рамките на една кампания, след като вкара 31-ия си гол при успеха над Бристъл Сити с 3:1 в последния кръг. 

Така той подобри постижението на Глен Мъри от 30 гола от сезон 2012/13 и е готов да направи следващата крачка в кариерата си, макар и след само един сезон във второто ниво на английския футбол. 

На Бренфорд предстоят плейофи за влизане в елита, но при неуспех в тях Пчеличките почти сигурно ще се разделят с играча. Дори и да спечелят промоция обаче, не е сигурно, че той ще остане. 

Тони бе привлечен от Питърбро през миналото лято за 5 милиона паунда като заместник на Оли Уоткинс, а сега цената му е няколко пъти по-висока. Преди това той не успя да пробие в Нюкасъл и изкара неубедителни периоди под наем в Барнзли, Шрусбъри, Уигън и Скънторп, преди да блесне в Брентфорд. 

25-годишният нападател отбеляза 6 гола с глава и 9 от дузпи, като за да вкара тези 31 гола му бяха необходими само 57 точни изстрела. Той направи и 10 асистенции в тази наистина забележителна кампания. 

В полуфиналните плейофи Брентфорд ще играе срещу Борнемут, като този път в клуба се надяват на по-добра развръзка, след  като миналото лято отборът загуби от Фулъм битката за влизане във Висшата лига.