Манчестър Юнайтед има нужда от нови силни попълнения, за да бъде конкурент на Манчестър Сити. Това обяви мениджърът Оле Гунар Солскяер след загубата от Лестър с 1:2 снощи, която гарантира титлата на Гражданите. 

Червените дяволи направиха доста добра кампания, но все пак не бяха достатъчно постоянни в представянето си и не успяха да поддържат темпото на градския съперник. Лисиците спечелиха на „Олд Трафорд” за първи път от 1998-а година, използвайки 10-те промени в състава на Юнайтед, след като тимът ще изиграе 3 мача за 5 дни. 

„Поздравления за Манчестър Сити, защото те напълно заслужено са шампиони и това е нещо, което трябва да признаем. Демонстрираха къде трябва да бъде нивото в Лигата, за да се бориш за титлата и са сред най-добрите отбори в историята” заяви норвежецът. 

„Ние искаме да бъдем именно на това ниво, но все още не сме там. Само от нас зависи дали ще направим следващата стъпка. Това е дълъг процес, който обаче искаме да изпълним. Разбира се, че не това е позицията, на която искаме да бъдем, но все пак трябва да се признае, че в последните 10-12 кръга ги притиснахме сериозно” добави той. 

„Надявам се, че ще се обединим още повече и през следващия сезон ще бъдем още по-добри. Ясно е обаче, че трябва да подсилим състава си. Доволен съм от момчетата, защото някои от тях са много млади и без опит, но и Амад, и Еланга се справиха много добре. След като изостанахме заиграхме много по-добре и вкарахме отличен гол” каза още Солскяер.