На Манчестър Юнайтед трябва да бъдат отнети 6 точки заради показано неуважение в битката за Топ 4. 

Това обяви бившият играч от Висшата лига Тревър Синклер, който критикува Оле Гунар Солскяер за това, че направи 10 промени в състава си от двубоя с Астън Вила и Червените дяволи логична паднаха от Лестър с 1:2. 

Този резултат до голяма степен гарантира, че Лисиците ще бъдат в топ 4, а освен това донесе и титлата на Манчестър Сити, след като за Юнайтед стартираха Амад Диало, Антъни Еланга и Брандън Уилямс. 

От Юнайтед ще се оправдаят с това, че трябва да изиграят 3 мача за 5 дни заради пренасрочването на дербито с Ливърпул, но в крайна сметка именно заради лошата организация на „Олд Трафорд“ този мач не се състоя преди 10 дни. 

„Без да проявя неуважение към тези, които играха, все пак говорим за 10 промени в състава и това е Б-отбора на клуба. Това е признак на неуважение към битката за топ 4, тъй като ще има последствия за други отбори, като Ливърпул, Уест Хям и Тотнъм. Затова смятам, че трябва да има наказание за Юнайтед. Заради случилото се и поради това, че те не осигуриха достатъчна защита на стадиона си, трябва да им бъдат отнети 6 точки“ заяви Синклер пред „Толкспорт“. 

Оле Гунар Солскяер наистина се оправда с натоварената програма, но това не топли феновете на Ливърпул и Уест Хям, след като с победата Лестър дръпна на 8 точки пред Чуковете и на 9 пред Червените 3 кръга преди края.