Диого Жота ще пропусне последните два мача на Ливърпул от сезона, обяви Юрген Клоп след драматичния успех над Уест Бромич с 2:1. 

Португалецът получи контузия при триумфа над Манчестър Юнайтед и не играя срещу Албиън, а няма да вземе участие и двубоите срещу Бърнли и Кристъл Палас. 

„Не може да има само хубави новини. Победихме Ман Юнайтед, но Диого усети някакъв проблем. Тестовете показаха, че не става въпрос за нещо сериозно, но все пак сезонът за него приключва” заяви Юрген Клоп. 

Жота пропусна почти 3 месеца по-рано през кампанията заради проблем в коляното, като се завърна през март. Иначе той направи серия добри срещи и вкара 13 гола в 29 участия във всички турнири. На този етап надеждите са, че все пак ще бъде на линия за Евро 2020 и ще бъде част от състава на Португалия. 

„За съжаление това е положението. Ядрено-магнитният резонанс също не помогна, защото няма случай, в който някой с подобен преглед да получи заключение, че всичко е наред и става въпрос единствено за лека болка” каза още Клоп.