Арсенал и Ливърпул ще трябва да платят поне 40 милиона паунда за полузащитника на Брайтън Ив Бисума, пише вестник „Сън“. 

Чайките вече са информирали двата клуба за цената на играча, който е високо ценен заради борбеността си, но и заради способността да бъде достатъчно полезен и в атака. 

Бисума се превърна в ключова фигура за южняците и вероятно ще направи следващата стъпка в кариерата си, преминавайки в клуб от голямата шестица. 

Ливърпул се оглежда за заместник на Джини Вайналдум, докато при Артилеристите се очакват серия промени след лошия сезон и националът на Мали заема важна част от плановете на Микел Артета, който иска да оформи солиден тандем в средата на терена с 24-годишния играч и Томас Партей. 

Въпреки че бе замесен в битката за оцеляване, Брайтън разполага с качествени футболисти и тимът получи много похвали за футбола, който играе под ръководството на Греъм Потър. Финансовите трудности, с които по-малките клубове трябва да се справят в момента вероятно ще накарат Чайките да не изпуснат възможността да вземат добри пари за свой играч.