Лийдс Юнайтед си гарантира място в първата половина на класирането във Висшата лига в първия сезон след завръщането си в елита, след като спечели с 2:0 гостуването си на Саутхемптън в 37-ия кръг. 

Хората на Марсело Биелса стигнаха до успеха с голове след почивката, като по този начин записаха трета поредна победа и вече имат 56 точки, като излязоха 8-и. 

Те обаче могат да бъдат изпреварени от Евертън (56) и Арсенал (55), които не са изиграли своите срещи от кръга, но в най-лошия случай ще бъдат 10-и. 

8000 фенове се завърнаха на „Сейнт Мерис“ и видяха добра игра от Светците до почивката и няколко пропуснати положения, както и греда на Джеймс Уорд-Праус след нея. 

В 73-ата минута обаче, Патрик Бамфорд намери път през краката на вратаря Алекс Маккарти, за да вкара 16-ия си гол  за сезона и 10-и при гостуване. 

Той бе замесен и при втория гол, когато в добавеното време стреля силно, вратарят на Саутхемптън изби, но Тайлър Робъртс направи добавка и така подпечата 10-ата победна визита за новака в елита за кампанията. 

Така домакините не успяха да спечелят последното си домакинство за сезона, като са 14-и с 43 точки.