Уест Хям се доближи само на точка от участие в евротурнирите, след като победи с 3:1 Уест Бромич като гост и изравни клубния си рекорд по най-много точки от гостувания, стигайки до 31. 

Така Чуковете са твърдо 6-и с 62 точки, като имат 3 повече от Тотнъм и Евертън и с равенство в последния си мач срещу Саутхемптън ще си гарантират участие в Лига Европа. 

Двубоят бе доста интересен, като още  в 1-ата минута Михаил Антонио спечели дузпа за лондончани, след като бе съборен от вратаря, но Деклан Райс стреля в гредата. 

Мачът стана още по-труден за Уест Хям, когато в средата на първата полувреме Сучек отклони корнер на Матеус Перейра в собствената си врата и гостите изостанаха. 

Халфът обаче се реваншира, вкарвайки за 1:1 в добавеното време на първата част, преди в последните 10 минути хората на Дейвид Мойс да стигнат до триумфа. 

Първо Анджело Огбона реализира важния втори гол в 82-ата минута след удар с глава, а в 88-ата Антонио подпечата триумфа след контра и остър диагонален изстрел, изведен от Джеси Лингард.