За Ливърпул предстои финал. Това обяви мениджърът на Червените Юрген Клоп след успеха с 3:0 срещу Бърнли. 

С победата Мърсисайдци излязоха 4-и с 66 точки и по-добра голова разлика от Лестър, като са само на точка от третия Челси. 

Така триумф срещу Кристъл Палас в неделя у дома ще гарантира място в зона Шампионска лига за отбора, след като Лисиците имат труден мач срещу Тотнъм, а лондончани гостуват на Астън Вила. 

„Това бе полуфинал. Трябваше да го спечелим и го направихме - 3:0 и суха мрежа. Нищо обаче още не е сигурно. Все пак подобрихме позицията си и сега ни предстои финал” заяви Клоп, чийто тим спечели за първи път 4 поредни мача от първенството за сезона и взе 23 от последните 27 точки. 

„Силно искахме да вземем мача и момчетата го заслужаваха, защото направиха много силно представяне. Бърнли опита да атакува през центъра на защитата ни, но момчетата се справиха отлично. Присъствието на феновете също бе важно, но не ни повлия и направихме доста добри неща” добави той. 

„Много съм доволен, тъй като през февруари за последно бяхме в топ 4, а след това не спечелихме много мачове. В последните си двубои обаче, се върнахме на правия път. Ако спечелим в неделя вероятно ще се класираме за Шампионската лига. Но все пак трябва да направим последната крачка” каза още наставникът, чийто тим ще изиграе последния си мач пред около 10 000 свои фенове на „Анфийлд”.